Interview i programmet Pilgrim, DR P1, med vært Anders Laugesen
P1 Anders Laugesen_Omtale.jpg
Anbefaling af Den glemte virkelighed, Bind I og II
af Jens-André Herbener, religionshistoriker og debattør på Politiken. Marts 2020.

 “

Anbefaling af nyt værk om drømme 

 

Et nyt og ualmindeligt fremragende tobindsværk om drømmenes verden er på trapperne. Jeg har læst det inden udgivelsen og vil skyndsomt gøre opmærksom på dette: Det er det mest vidtfavnende, højinteressante og potentielt mest banebrydende, jeg har læst om drømme.

 

Skal du konsultere ét værk, der med statsgaranti vil mangedoble din viden om drømme, så er det dette, du skal købe. Ud fra en gennemgang af en række moderne videnskabsfelter giver Joanna Marie Nielsen læseren omfattende indsigt i forskellige typer drømme, hvad drømme er, har som formål, og ikke mindst, hvordan man bliver langt bedre til at drømme. Aktivt og bevidst.

 

Værket tager også læseren med på en svimlende historisk odyssé fra de ældste tider til i dag. Alt sammen med fokus på drømme, visioner og rejser til indre universer. Om det er hos jæger-samlere, religiøse nyskabere, religionskritiske kraftgenier eller underboen på 1. sal, så graver forfatteren drømme frem og laver analyser af dem, der ofte er decideret mind-blowing.

 

Uanset om man mener, at det, man drømmer, er virkeligt eller ej, kan drømme blive en kilde til en kolossal berigelse af ens tilværelse. Utvivlsomt langt mere end de fleste forestiller sig. Men det kræver almindeligvis en omfattende viden, før drømmenes univers folder sig ud, og drømmeren får adgang til dets overflødighedshorn af næringsstoffer.

 

Den værdifulde viden vil nu snart være tilgængelig på dansk.

 “